header banner
Default

Koin Bülteni: Kripto Paraların Likidite Skorunda Büyük Değişim: En İyi ve En Kötü Altcoinler Hangileri?


Yayınlanan güncel veriler kripto paraların ikinci çeyrek likidite skorunda yaşanan büyük değişimleri ortaya koydu.

On-chain analitik şirketi Kaiko, kripto para piyasası için ikinci çeyrek likidite skoru raporunu yayınladı. Kripto paraların piyasa derinliği ve hacim verileri baz alınarak hesaplanan likidite skoruna göre birçok altcoinde büyük değişimler gözlemlendi. Raporda ayrıca bu değişimlere göre en kötü ve en iyi altcoinler sıralandı.

q2-liquidity-score.png

Bitcoin ve Ethereum piyasa değerinde olduğu gibi likidite skorunda da ilk iki sırada yer alırken piyasa değerine oranla daha likit olan altcoinler ve piyasa değerinin yüksek olmasına rağmen az likit olan altcoinler dikkat çekti.

SEC ile olan davasının sona gelinmesiyle yatırımcıların ilgi odağında yer alan XRP, likidite skoru açısından iki sıra yükselerek tüm coinler arasında üçüncü sırada yer aldı. Son dönemlerin en popüler altcoinleri Aptos (APT) ve Arbitrum (ARB) söz konusu raporda piyasa değerlerine göre son sıralarda yer almalarına rağmen likidite konusunda birçok altcoinden daha iyi durumda bulunuyorlar.

screenshot-2023-06-29-at-14.47.57.jpg

Ancak TRON (TRX), Toncoin (TON), OKB (OKB) ve UNUS SED LEO (LEO) piyasa değerleri yüksek olmasına karşın likidite konusunda birçok altcoinden daha kötü seviyelerde yer alıyorlar.

Öte yandan Ethereum (ETH) katman-2 (L2) çözümü Arbitrum, ikinci çeyrekte hacim açısından tüm kripto paralar arasında 6. sırada yer aldı. Bu önemli konum, yatırımcıların Katman-2 projelerine karşı ilgisini gözler önüne serdi.

Likidite skorundaki değişimler

VIDEO: Kimsenin Bilmediği Bu Coin 10.000 X Yükseldi ve Zengin Etti 😱🚀
BTCHaber TV

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davalardan olumlu veya olumsuz etkilenen kripto paraların altı çizildi.

Likidite bazlı ikinci çeyrek verilerinde öne çıkan isimlerin başında Avalanche (AVAX) geldi. SEC davalarında menkul kıymet olarak nitelendirilmeyen AVAX, bir önceki çeyreğe kıyasla 7 basamak artarak 19. sıradan 12. sıraya yükseldi.

likit-1

İflas eden kripto para borası FTX cephesinde yaşanan olumlu gelişmelerin ardından likidite artışı yaşayan Solana (SOL) 13. sıradan 6. sıraya yükselerek yatırımcıların öncelikli tercihlerinden biri oldu.

Gizlilik odaklı Monero (XMR) likidite açısından yükseliş sergileyen kripto paralardan biri oldu. İlk çeyreğe kıyasla 7 kademe artış gösteren XMR, 24. sıradan 17. sıraya geldi.

Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Polygon (MATIC) birince çeyreğe kıyasla en kötü performans sergileyen 3 altcoin oldu. Bu üç altcoin’in SEC tarafından menkul kıymet olarak nitelendirmesi likidite kaybındaki en büyük sebeplerden biri oldu.

Davalarda menkul kıymet olarak nitelendirilmesiyle birlikte likidite kaybeden MATIC, 3. sıradaki kritik konumundan 8. sıraya geriledi. FIL, sıralamada 7 basamak gerilerken ATOM ise 13. sıradaki konumunu kaybederek 18. sırada yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sources


Article information

Author: Brooke Parker

Last Updated: 1698046204

Views: 1010

Rating: 4.3 / 5 (108 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brooke Parker

Birthday: 1975-06-08

Address: 15223 Walter Well Suite 675, New Kylie, RI 86707

Phone: +4198357646264972

Job: Translator

Hobby: Reading, Stargazing, Running, Ice Skating, Role-Playing Games, Animation, Chess

Introduction: My name is Brooke Parker, I am a treasured, unreserved, dear, multicolored, candid, honest, courageous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.