header banner
Default

Toncoin Nedir? TON Nasıl Alınır?


The Open Network ya da TON, blockchain tabanlı bir proje olmasına karşın topluluk odaklı yürütülmektedir. Telegram tarafından kurulan proje, milyarlarca kullanıcıyı bir araya getirmek için hızlı, ucuz ve enerji dostu bir blockchain işlemi sağlamak istiyor.

Kullanıcıların günlük işlemlerini hızlı, uygun maliyetli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek isteyen TON, esnek mimarinin yanı sıra ölçeklenebilir yapıya sahip.

HABER AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Toncoin (TON), merkeziyetsiz Katman-1 ağı olan The Open Network’ün yerel token’ıdır. Önceden Gram ismiyle anılan token, ‘hisse kanıtı’ konsensüsü kullanıyor. TON, işlem ücretlerini ödemek, ödemeleri gerçekleştirmek veya işlemleri doğrulamak için kullanılabilir.

Öte yandan daha önce Telegram Open Network olarak bilinen blockchain, Telegram tarafından terk edildi. Proje, bir süre sonra The Open Network olarak adlandırılarak, topluluğa mal edildi.

HABER AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

The Open Network Ne Zaman Kuruldu?

VIDEO: TonCoin Nedir ? Telegram Ton Coin İle Para Kazanma
Altcoin Evreni

Telegram Open Network, 2018 yılında ‘lite paper’ ve ‘white paper’ yayınlayarak kendini duyurdu. 2020 yılına kadar geliştirilen proje, oldukça iyi bir başlangıç yapmıştı. Örneğin Gram token’lar özel satış yoluyla 1,7 milyar dolar gelir elde etmiş ve rekor kırmıştı. Nitekim ağda yaşanan bu hızlı büyüme, çeşitli zorlukları da beraberinde getirdi. Ancak daha sonra SEC ile yaşanan dava, projenin sonunu getirdi.

Açık kaynaklı olarak geliştirilen proje, Github üzerinden kullanıcılar aracılığıyla geliştirildi. Amacı kullanıcıların günlük işlemlerini hızlı, uygun maliyetli ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek olan proje, önemini bir şekilde korumayı başardı.

HABER AŞAĞIDA DEVAM EDİYOR

Koinfinans.com olarak bildirdiğimiz üzere, Bitcoin ve Ethereum gibi ana akım ağlardaki sorunları çözmek isteyen TON, kullanıcıların ilgisini bu sorunlar üzerinden çekiyor.

TON ekosistemi, günlük işlemler yapan milyonlarca kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Öncelikle yatırımcılar tarafından kullanılan Bitcoin ve Ethereum’un aksine, TON tipik tüketiciye hitap etmeye odaklanmaktadır. Kullanımı kolay bir uygulamaya entegre edilecek şekilde tasarlanmış olup. Kullanıcıların hızlı bir şekilde coin satın almasına, göndermesine ve saklamasına olanak tanır.

Toncoin Nasıl Satın Alınır?

VIDEO: TONCOİN ( TON ) NEDİR ? TON COİN İNCELEME VE YORUM
Kripto İşletmecisi

KuCoin, PancakeSwap ve Uniswap üzerinden alınabilen Toncoin, çoğunlukla merkezi olmayan borsalara güvenmektedir.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Son olarak Koinfinans ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Sources


Article information

Author: Eric Hayes

Last Updated: 1702668003

Views: 1213

Rating: 4.7 / 5 (100 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eric Hayes

Birthday: 1960-04-19

Address: PSC 4014, Box 2612, APO AP 60391

Phone: +4019623907997735

Job: Market Research Analyst

Hobby: Bowling, Snowboarding, Card Collecting, Photography, Origami, Board Games, Orienteering

Introduction: My name is Eric Hayes, I am a accessible, vibrant, Determined, multicolored, ingenious, unguarded, spirited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.