header banner
Default

Musk verkoop Tesla-aandelen vir miljarde dollar | Automotive Online


Table of Contents
    Musk heeft dit jaar al voor vele miljarden aandelen Tesla verkocht. (Foto: Shutterstock)

    Tesla-oprichter Elon Musk heeft voor 6,9 miljard dollar, oftewel 6,7 miljard euro, aan aandelen van de EV-fabrikant verkocht. Hij meldde daarbij dat het geld zou kunnen worden gebruikt om een ​​mogelijke Twitter-deal te financieren als hij een juridische strijd met het socialmedia-platform verliest. Dit meldt Musk op Twitter.

    Eerder dit jaar meldde Musk via Twitter dat hij het mediaplatform wilde kopen, voor zo’n 44 miljard euro. In april trok hij zich terug uit de deal, omdat hij zich misleid voelde over het aantal spam-accounts op het platform. Twitter heeft Musk nu aangeklaagd om hem te dwingen de transactie af te ronden. De twee partijen staan ​​op 17 oktober voor de rechter.

    Musk zei in een tweet: “In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter deze deal dwingt te sluiten * en * sommige equity-partners niet doorkomen, is het belangrijk om een ​​noodverkoop van Tesla-aandelen te voorkomen.”

    Musk heeft volgens Reuters tussen 5 en 9 augustus ongeveer 7,9 miljoen aandelen verkocht. Hij bezit nu 155 miljoen Tesla-aandelen, iets minder dan 15 procent van de automaker. Musk heeft in het afgelopen jaar nu voor in totaal zo’n 32 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht.

    Sources


    Article information

    Author: Crystal Cox

    Last Updated: 1699179842

    Views: 1223

    Rating: 4 / 5 (54 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Crystal Cox

    Birthday: 1972-05-16

    Address: 3539 Matthew Meadows Apt. 120, New Justin, UT 82400

    Phone: +3587548015977608

    Job: Astronaut

    Hobby: Lock Picking, Magic Tricks, Rock Climbing, Cooking, Cocktail Mixing, Painting, Ice Skating

    Introduction: My name is Crystal Cox, I am a skilled, frank, dazzling, radiant, artistic, valuable, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.