header banner
Default

Beleggers zijn bang voor een herhaling van het FTX-schandaal en de Bitcoin-prijs daalt iets naar $ 16,400


 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $16,5k op het moment van schrijven na een langzame, enigszins bearish periode in de afgelopen 36 uur. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie staat onder druk van het ene schandaal na het andere terwijl de gecentraliseerde hiërarchie een pak slaag krijgt gedurende deze laatste bearmarkt. Altcoins boekten ook wat verlies. Daarover later meer.

Ander nieuws: de cryptomarkt wordt opnieuw opgeschrikt door een beursschandaal dat de koersen onder druk zou kunnen zetten. Genesis Global heeft opnames stopgezet in de onmiddellijke nasleep van het FTX-schandaal. Het is echter nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar er is paniek in de markt dat het hetzelfde lot zal ondergaan als FTX. Hoe gegrond zijn deze geruchten? Daarover later meer.

Verschillende beroemdheden en promotors zijn genoemd in een class action-rechtszaak die is aangespannen door betrokkenen van het FTX-schandaal. Ze omvatten American Football-ster Tom Brady, zijn modelvrouw, Shark Tank-investeerder Kevin O'Leary en basketballers Steph Curry en Shaquille O'Neal om er maar een paar te noemen. Al deze mensen hebben het afgelopen jaar meedogenloos FTX gepromoot en er miljoenen mee verdiend. De agressieve advertentiecampagne van FTX is ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor zijn financiële ellende. Hoewel deze mensen misschien niet de schuld krijgen van de huidige puinhoop, kunnen ze wellicht (een deel van) hun inkomsten teruggeven om de verliezen van FTX-gebruikers te compenseren.

Bitcoin koers daalt onder $ 16,5k

VIDEO:

Bitcoin daalde gisteren opnieuw, maar niet veel. De stieren bleven proberen vrede te sluiten met de beren, maar slaagden daar op de een of andere manier niet in.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,8k. Het handelde lange tijd zijwaarts rond deze waarde. Gisteren om 9 uur 's ochtends begon Bitcoin te dalen. Het daalde gestaag en dat culmineerde toen de koers een dieptepunt bereikte van ongeveer $ 16,4k. De koers herstelde enigszins tot ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven en handelt voorlopig zijwaarts rond deze hernieuwde steun.

Bitcoin ligt er momenteel wat zwak bij, aangezien er in de nabije toekomst weer een prijsdaling wordt verwacht. Ondanks meerdere pogingen van de wanhopige stieren slaagde de cryptocurrency er de afgelopen dagen niet in om boven de $17.000 te komen. De inspanningen bleken zinloos en de weg van de minste weerstand is vanaf nu naar beneden, terwijl de angstindex van de markt naar nieuwe hoogtepunten stijgt. Het recente schandaal van de FTX-exchange heeft crypto-beleggers over de hele wereld van streek gemaakt en er is een massale uittocht van crypto van grote platforms. De verwachting is dus dat de situatie in de nabije toekomst precair zal blijven met de wanhopige stieren die bereid zijn vast te houden aan elke vorm van prijsondersteuning die ze kunnen vinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $316 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat verliezen

VIDEO:

Andere cryptocurrencies boekten wat verliezen toen de markt opnieuw onder druk kwam te staan. Grote bewegers waren Ethereum (ETH, -3,5%), Ripple (XRP, -3,6%), Polygon (MATIC, -6,2%), Polkadot (DOT, -4,4%), Uniswap (UNI, -5,8%) en Avalanche ( AVAX, -4%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws…..

Genesis Global Exchange stopt opnames, gebruikers raken in paniek

VIDEO:

Na het schandaal van FTX heeft een ander crypto-exchange platform opnames stopgezet, wat angst en paniek veroorzaakte bij zijn gebruikers. De Genesis Global Exchange heeft tienduizenden actieve gebruikers en ze zullen door deze ontwikkeling flink zijn geschrokken.

De exchange heeft naar verluidt veel geleden onder de recente reeks schandalen en frauduleuze praktijken die de sector in diskrediet hebben gebracht. Dit komt omdat het niet alleen een exchange-platform is, maar ook een uitleeneenheid die, naar verluidt, geld heeft geleend aan failliete bedrijven zoals de 3 Arrows Capital (3AC). Als je over dit frauduleuze bedrijf hebt gelezen, weet je hoe het de afgelopen maanden in gebreke is gebleven met een waarde van enkele miljarden dollars aan crypto, wat heeft geleid tot de ineenstorting van verschillende grote crypto-geldschieters, waaronder Voyager en Celsius om er maar een paar te noemen.

Het lijkt erop dat gecentraliseerde crypto-leenplatforms drijfzand zijn gebleken en dat nu iedereen die erbij betrokken is in de problemen zit. Maar het is nog te vroeg om te weten hoeveel problemen Genesis heeft en wat voor soort gebruikers er door getroffen zullen worden. Maar gezien de sombere sfeer op de kredietmarkt kan men tot de slechtste conclusie komen.


Sources


Article information

Author: Kenneth Reyes

Last Updated: 1699467122

Views: 1323

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kenneth Reyes

Birthday: 1968-01-06

Address: 91196 Teresa Centers, Jeremyfort, CO 98005

Phone: +4478360922404335

Job: Flight Attendant

Hobby: Coffee Roasting, Survival Skills, Singing, Fishing, Swimming, Playing Piano, Surfing

Introduction: My name is Kenneth Reyes, I am a honest, apt, candid, Determined, accessible, lively, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.