header banner
Default

Solana wordt door creditcardgigant Visa als beter dan Bitcoin en Ethereum beschouwd


Creditcard-gigant Visa zegt dat Solana unieke technische voordelen bezit ten opzichte van andere blockchains als betaalplatform. In een nieuwe blogpost schrijf Visa dat het smart contract platform Solana enkele uitzonderlijke eigenschappen bezit die het onderscheidend maakt ten opzichte van zijn rivalen. Denk bijvoorbeeld aan lage en voorspelbare transactiekosten, hoge transactiedoorvoer en veel nodes.

Beter dan Bitcoin en Ethereum?

Op sommige vlakken is Solana volgens Visa zelfs beter dan Bitcoin en Ethereum. “De transactiekosten op Solana zijn niet alleen betaalbaar, normaal gesproken minder dan 0,001 dollar, maar ook voorspelbaar. Deze voorspelbare lage kosten maken het een aantrekkelijk netwerk om efficiënties en kostenbesparingen te ontdekken voor bestaande betaaloperaties”, aldus Visa.

Vanuit het perspectief van kosten lijkt Solana op basis van de bovenstaande grafiek inderdaad een duidelijke winnaar ten opzichte van Bitcoin en Ethereum.

Al heeft dat natuurlijk ook te maken met de mate van decentralisatie en het gebruik van de blockchains. Verder vertelt de creditcardmaatschappij dat ze vanwege de efficiëntie van Solana hebben besloten om hun stablecoin-programma uit te breiden.

Stablecoins op Solana

De komende periode lijkt Visa van plan om stablecoins te gaan testen op Solana. “De unieke technologische voordelen van Solana, waaronder de hoge doorvoer en de parallelle verwerking van transacties tegen lage kosten en het significante aantal nodes, werken samen om een fantastische schaalbare blockchain te creëeren; met een unieke waardepropositie voor betalingen.

Er zijn een aantal redenen voor het besluit om onze stablecoin-settlement pilot ook op Solana te doen. Terwijl we dat doen, zijn we ook van plan om te testen of Solana de mogelijkheid heeft om aan de eisen van moderne corporate treasury-activiteiten kan voldoen”, aldus Visa.

Het lijkt er dus op dat Visa een hoop interessante dingen in Solana ziet, wat mooi is om te lezen voor het leger van tokenhouders. Solana staat met 18,74 dollar ver van zijn all-time high, maar staat vandaag dankzij Visa wel op een plus van 4,94 procent.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Scott Reyes

Last Updated: 1703841842

Views: 1027

Rating: 4.2 / 5 (99 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Scott Reyes

Birthday: 1961-08-05

Address: USS Ayala, FPO AE 84616

Phone: +3910371540505817

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Arduino, Motorcycling, Calligraphy, Soccer, Drone Flying, Golf, Knitting

Introduction: My name is Scott Reyes, I am a apt, treasured, resolute, valuable, daring, transparent, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.