header banner
Default

Het is mogelijk dat de crypto-activist een van de machtigste mensen in de Verenigde Staten zal worden


Het is voor crypto voorstanders altijd fijn om steun te zien vanuit de politiek. Vooral in de Amerikaanse politiek is er steeds meer steun voor crypto. Tom Emmer is wellicht de grootste crypto voorstander in de Amerikaanse politiek. De Republikein probeert momenteel verkozen te worden als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Wat zou dit betekenen voor de crypto industrie?

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Crypto voorstander gaat voor toppositie

VIDEO:

Op vrijdag maakte Jake Sherman van NBC News bekend dat Emmer zich kandidaat stelt voor de positie als voorzitter. CBS News bevestigde dit verhaal later. 

🚨BREAKING — TOM EMMER has told members of the House Republican Conference that he will seek the nomination for speaker.

The Minnesotan is currently the No. 3 House Republican.

He’ll immediately become the frontrunner in this race.

— Jake Sherman (@JakeSherman) October 20, 2023

Waarom is dit zo belangrijk? De ‘Speaker of the House,’ of voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, bepaalt de agenda en bepaalt welke wetsvoorstellen worden besproken en waarover wordt gestemd.

Deze positie wordt gezien als de machtigste positie in de Amerikaanse politiek na de president en de vice-president. Het is dus zeker geen kleinigheidje.

Begin deze maand werd de zittende voorzitter weggestemd en dat was de eerste keer dat dit ooit gebeurde in de Amerikaanse geschiedenis. De interim speaker, of tijdelijke voorzitter, is Patrick McHenry, en hij is net zoals Emmer een crypto voorstander. Hij heeft echter als tijdelijke voorzitter niet de bevoegdheid om nieuwe wetgeving te pushen. 

Wat zou het voor crypto betekenen?

VIDEO:

Emmer is direct een grote kanshebber voor de positie en dat wordt al met luid gejuich ontvangen door de crypto gemeenschap. Emmer sprak zich namelijk al veelvuldig uit in het voordeel van de crypto sector en ging ook al fel in tegen het beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Emmer heeft al de nodige steun van congresleden. Onder andere congreslid Brad Finstad sprak zijn steun uit en noemde Emmer een mentor en een vriend. Hij sprak zich daarnaast uit over de noodzaak van een functionerend Huis van Afgevaardigden.

“Het Amerikaanse volk verdient een functionerend congres. Ik hoop dat mijn collega’s bij elkaar kunnen komen en deze verkiezing voor elkaar kunnen krijgen om het Huis van Afgevaardigden weer op orde te krijgen en weer aan het werk te gaan voor het Amerikaanse volk.”

Met Emmer in deze positie, kunnen pro-crypto wetsvoorstellen wellicht meer voet aan de grond krijgen. Ook zal Emmer zijn invloed kunnen uitoefenen om crypto-gunstige wetsvoorstellen te pushen, en het belang hiervan mag niet onderschat worden.

Sources


Article information

Author: Kathleen Patterson

Last Updated: 1698250562

Views: 836

Rating: 4.1 / 5 (115 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kathleen Patterson

Birthday: 2017-01-03

Address: PSC 3922, Box 4922, APO AA 63694

Phone: +4638185790439331

Job: Flight Attendant

Hobby: Yoga, Scuba Diving, Surfing, Orienteering, Camping, Sailing, Chess

Introduction: My name is Kathleen Patterson, I am a risk-taking, frank, bold, cherished, rare, Determined, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.