header banner
Default

Het cardanonetwerk blijft werken terwijl de koers achterblijft


Cardano (ADA) was de vorige bullmarkt een van de vele bloeiende uitblinkers. Nadat de donkere wolken echter over het cryptoland trokken, bewees de populaire altcoin ook dat het enorm hard de andere kant op kan gaan. Terwijl bitcoin (BTC) sinds de start van het jaar uitstekend heeft gepresteerd, lijkt er nog steeds geen zonneschijn te zijn wat betreft de cardano koers. Desondanks blijft het netwerk zich stilletjes ontwikkelen en presteert het uitermate goed.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Cardano DeFi in de lift

VIDEO: How Long Till Total Cardano ADA In Circulation?
Crypto Crow

De ontwikkelingen van Cardano in de wereld van decentralized finance (DeFi) zijn al vaker voorbij gekomen op Crypto Insiders dit jaar. Het netwerk zet namelijk grote stappen wat dat betreft.

Uit data van DefiLlamma blijkt dat de Total Value Locked (TVL), ofwel de totale waarde aan activa dat is vastgezet in smart contracts op het netwerk, op een hoogtepunt van 550,26 miljoen ADA staat. Sinds de start van het jaar is de metriek erg hard gestegen, aangezien op 1 januari het totaal nog gelijk stond aan ongeveer 200 miljoen ADA. Dit indiceert dat de interesse richting DeFi op de Cardano blockchain in rap tempo is toegenomen in het afgelopen halfjaar.

Bovendien bereikte het aantal projecten dat op het netwerk worden ontwikkeld vorige maand een nieuw hoogtepunt, met in totaal 1261 projecten die nu worden gebouwd en een indrukwekkende 131 projecten die al zijn gelanceerd. Recentelijk kon je ook nog lezen dat het aantal wallets gestaag was gegroeid in de afgelopen maand.

ADA koers moet dealen met tegenwind

VIDEO: BULLISH NIEUWS VOOR CARDANO | $ADA Prijsverwachting & Analyse 🤯🤯
Corné Marchand

Toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) enkele weken geleden een nieuw aanvalsoffensief was gestart tegen de crypto wereld, was cardano een van de munten die hier flink onder heeft moeten lijden. Het werd namelijk als effect bestempeld en als gevolg is het inmiddels verwijderd van grote Amerikaanse platformen als Robinhood, eToro en eerder deze week nog Revolut.

Als gevolg van deze ontwikkelingen ontving de ADA koers flinke klappen en de recente opleving in de crypto markt heeft nog niet geheel zijn vruchten geworpen voor cardano. Het staat namelijk nog steeds fors onder water sinds de SEC het jachtseizoen opende.

De koers staat op het moment van schrijven zo’n 24 procent hoger dan het dieptepunt wat in juni werd bereikt, maar tevens 37 procent lager dan het in april bereikte jaarlijkse hoogtepunt.

Crypto-analysebedrijf Santiment meldde gisteren bovendien dat het sociale volume van ADA erg laag is ten opzichte van bitcoin, wat wellicht een teken zou kunnen zijn van een goed inkoopmoment.

Sources


Article information

Author: Darius Hoffman

Last Updated: 1698800761

Views: 568

Rating: 4.4 / 5 (63 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Darius Hoffman

Birthday: 1998-05-29

Address: 58748 Elliott Plaza, Port Jasonchester, NJ 23100

Phone: +4667448671393343

Job: Librarian

Hobby: Chocolate Making, Magic Tricks, Pottery, Stargazing, Fishing, Sculpting, Cross-Stitching

Introduction: My name is Darius Hoffman, I am a vivid, daring, artistic, treasured, transparent, welcoming, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.