header banner
Default

Goedemorgen, Bitcoin! De prijs blijft rond $26 000 hangen


Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stijgende Hash Rate: Een Signaal van Vertrouwen in het Bitcoin Netwerk

VIDEO: Explosie BTC koers, wat gebeurde er? | Problemen voor Binance in UK | Crypto nieuws vandaag | #971
BLOX

Op 18 augustus 2023 kreeg Bitcoin te maken met een opmerkelijke daling. Binnen slechts 10 minuten daalde de prijs met 8%, wat de waarde terugbracht naar een niveau dat sinds 20 juni niet meer was waargenomen. Rond 21:30 uur UTC was Bitcoin $27,677 waard, maar kort daarna zakte de prijs naar $25,409, zoals gemeld door Coinmarketcap. Op Bitfinex, een toonaangevende cryptobeurs, viel Bitcoin zelfs naar een dieptepunt van $24,715 voordat het enigszins herstelde.

Lees ook

Volgens CoinGecko kost het in Nederland gemiddeld 2.163 om één bitcoin te maken

VIDEO: Bitcoin prices rally above $26,000 amid banking crisis, Fed interest rate outlook
Yahoo Finance

Een analyse van CoinGecko laat zien hoe duur het in verschillende landen is om bitcoin te minen. Nederland staat in de top 10 van duurste plekken.

Allereerst een disclaimer: elke situatie voor iedere miner is uniek, dus je kunt hier geen keiharde conclusies aan verbinden. Toch geeft het enkele interessante inzichten in de dynamieken in de mining-industrie.

Gemiddeld zou men als onafhankelijke miner ongeveer 266.000 kilowattuur (kWh) aan stroom verbruiken om één bitcoin te minen (of verdienen). Dit proces zou bijna zeven jaar duren.

Volgens Coingecko kost het minen van 1 BTC, op basis van de gemiddelde elektriciteitstarieven van huishoudens, ongeveer $46.291. Dat is 35% meer dan de normale dagprijs van een losse BTC (ten tijde van het onderzoek, in juli).

Daarmee is het direct duidelijk: over het algemeen is winstgevend minen voor een normaal huishouden niet (meer) mogelijk. De kosten kunnen echter wel per land, regio of persoon verschillen.

Europa valt op met de hoogste gemiddelde kosten van $85.767, in tegenstelling tot het laagste gemiddelde in Azië van $20.635. Verder blijkt dat solo-mining gemiddeld genomen in 65 landen mogelijk is.

Lees ook

Nieuwe stap voor schuldeisers van Celsius

VIDEO: Bitcoin blijft maar dalen? Mijn visie op de huidige koers
LangzaamRijker

In een dramatische wending in de wereld van cryptolening, maakt Celsius, een failliete crypto-geldverstrekker, zich op voor een beslissende stemronde. Het voorstel? Een potentieel herstel van maar liefst 85% van de tegoeden door een verkoop van hun activa aan het Fahrenheit consortium.

Na maanden van onzekerheid markeert deze stap een glimp van hoop voor zowel schuldeisers als beleggers. Het is een resultaat van intensieve juridische onderhandelingen en de recente goedkeuring door een vooraanstaande rechter.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Dr. Edward Dixon

Last Updated: 1697851803

Views: 839

Rating: 4.2 / 5 (61 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Edward Dixon

Birthday: 1948-05-24

Address: 235 Stephanie Track, Lake Lisa, AL 26684

Phone: +3899226817634028

Job: Plumber

Hobby: Crochet, Playing Piano, Bird Watching, Astronomy, Robotics, Reading, Cycling

Introduction: My name is Dr. Edward Dixon, I am a dazzling, courageous, receptive, Adventurous, vibrant, frank, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.