header banner
Default

Er zijn twee redenen waarom de koers van de Bitcoin vandaag stijgt


De bitcoin koers is sinds vanochtend vroeg flink in waarde gestegen. De stijging lijkt vooral voort te vloeien uit verwachtingen omtrent de Amerikaanse rente. Daarnaast zorgt een short squeeze voor nog meer opwaartse druk.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin koers breekt uit en bereikt .400

VIDEO: Twee redenen waarom Bitcoin koers gaat stijgen | BTC Nieuws Vandaag | #471
BLOX

Op de koersgrafiek is te zien dat bitcoin vanochtend begon aan een behoorlijke opwaartse beweging. Bitcoin steeg in een relatief snelle beweging naar een hoogtepunt van op het moment van schrijven van $27.419.

De stijging brengt bitcoin naar het hoogste prijspunt sinds 31 augustus. De beweging volgt na een periode van relatieve involatiliteit waarin BTC vrijwel geen grote bewegingen liet zien.

De bitcoin koers over de afgelopen 24 uur – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven is de bitcoin prijs op crypto exchange Bybit $27.371. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.681 euro.

Positieve geluiden omtrent inflatie goed voor bitcoin

VIDEO: Bitcoin on the rise: Here's what you need to know
CNBC Television

Waar een dergelijke stijging vaak ontstaat door groot nieuws, is dat hier niet het geval. De stijgende bitcoin koers lijkt vooral voort te vloeien uit optimisme omtrent de Amerikaanse rente.

De verwachting is dat deze op woensdag namelijk gelijk zal blijven. Een stijgende rente zou daarentegen juist slecht nieuws zijn geweest. Handelaren achten de kans 99% dat de Amerikaanse centrale bank de rente gelijk zal houden op 5,25-5,50%.

Een pauze in de renteverhogingen kan daarnaast een signaal zijn dat de periode van stijgende rentes tegen zijn einde begint aan te lopen.

Short squeeze nog een oorzaak voor stijgende koers

VIDEO: 65% stijging voor DEZE Altcoin? | Bitcoin naar $34.000 liquidatie zone? | +Analyse SP500 & DXY
de Bitcoin Consultant

Tot slot is een short squeeze nog een mogelijke factor die de stijgende koers een extra zetje in de rug geeft. Short sellers zijn handelaren die verwachten dat de koers gaat dalen. Zodra de koers juist stijgt dan kan het gebeuren dat short sellers hun posities gedwongen moeten sluiten.

Het sluiten van een short-positie gebeurt door het onderliggende activum te kopen. Gebeurt dit op grote schaal dan kan dit een kettingreactie veroorzaken, wat ook nu deels het geval lijkt te zijn.

Waar de waarde van short liquidaties normaliter rond tussen de $1 miljoen en $150.000 ligt, was dit de afgelopen 24 uur bijna $30 miljoen.

Sources


Article information

Author: Amber Long MD

Last Updated: 1699428482

Views: 737

Rating: 4 / 5 (103 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amber Long MD

Birthday: 1939-03-16

Address: 53841 John Coves, Melissamouth, AR 80785

Phone: +3627976825388359

Job: Bank Teller

Hobby: Robotics, Metalworking, Woodworking, Aquarium Keeping, Raspberry Pi, Calligraphy, Table Tennis

Introduction: My name is Amber Long MD, I am a daring, welcoming, proficient, unswerving, valuable, dear, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.